Alkaras o pozivu kralja: To se ne zaboravlja

Karlos Alkaras je u nedelju postao najmlađi šampion turnira u Majamiju sa 18 godina i 333 dana.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Španac je posle velike pobede nad Kasperom Rudom iz Norveške, 7:5, 6:4 primio brojne čestitke, ali jedna ga je posebno obradovala.

Uoči početka finala pozvao ga je niko drugi do kralj Španije, Felipe VI.

Zadivljujuće je kada vas pozove španski kralj. Bio sam nervozniji zbog toga nego zbog samog meča. Sjajni je kada vam kralj čestita na napornom radu i pobedi. To je nešto što ne očekuješ, poziv kralja. Oduševljen sam“, kaže Alkaras.

Na pitanje šta mu je kralj rekao, dao je kratak odgovor.

Samo to da uživam u ovom trenutku, da uživam u meču i prvom masters finalu. I da pobedim“.

Alkaras je u Majamiju bio do nedelje i finala bez svog trenera, Huana Karlosa Ferera. “Moskitu” je nedavno preminuo otac i Alkaras je bio iznenađen kada se on pojavio u nedelju uoči finala.

Huan Karlos je važna osoba za mene. S profesionalne strane i sa lične, on mi mnogo pomaže. Kad smo zajedno, pričamo o svemu u životu, čak i o fudbalu. Smatram ga i trenerom i prijateljom. Sa njim mogu da pričam o svemu“, dodao je Alkaras.

Sarađuju već četiri godine i nema sumnje da je uticaj bivšeg broja jedan na njega, ogroman.

Kada sam bio mlađi, sanjao sam da osvajama masters titulu. Kada sam pao na teren, setio sam se toga. Svi snovi, sav naporan rad, treniranje, nevolje, sve mi je palo na pamet u tom trenutku“.

Od danas je na 11. mestu ATP liste, najboljem plasmanu u karijeri, ali nema sumnje da će uskori biti i daleko bolje plasiran.

Sve što mogu da kažem je da do sada ima dve titule na šljaci i jednu na betonu. Osećam se komforno na obe podloge, tako da mi je svejedno na kojoj od njih dve igram“, zaključio je šampion Majamija.

Izvor: b92.net