Ambasada Rusije u SAD: Pulicer Njujork Tajmsu za rusofobične tekstove

Ambasada Rusije u SAD je ocenila da je ovogodišnja Pulicerova nagrada Njujork Tajmsu data za seriju “rusofobičnih” članaka.

“Smatramo tu seriju članaka Njujork Tajmsa o Rusiji divnom zbirkom rusofobičnih izmišljotina, koje se mogu proučavati kao smernice za stvaranje lažnih činjenica”, ocenila je Ambasada.

U objavi na Fejsbuku Ambasada je navela da takva kritika Rusije “samo narušava ugled lista” koji je to objavio, prenosi TASS.

“Pre tri godine Pulicerova nagrada dodeljena je Njujork Tajmsu zbog demonizacije Rusije. Takva ‘umetnost’ očigledno se nagrađuje periodično. Odbor za dodelu te nagrade ima veliku odgovornost, ističući na ovaj način anti-ruske materijale sa navodima koje opovrgavaju ne samo ruski zvaničnici, već i sam život”, piše Ambasada.

Na sajtu odbora Pulicerove nagrade navodi se da je Njujork Tajms Nagradu za izveštavanje o spoljnoj politici dobio za niz članaka o navodnim nezakonitim radnjama Rusije.

Njujork tajms je saopštio da je nagrađen za “detaljno izveštavanje o uticaju Rusije na međunarodnom planu” posle navodnih napora Moskve da utiče na predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Izvor: vijesti.me