Ambasadori SAD, Nemačke i Belgije, uputili saučešće povodom smrti glavnog urednika Bete

Ambasada SAD, ambasadori Nemačke i Belgije kao i Delegacija Evropske unije u Srbiji izrazili su danas saučešće porodici i zaposlenima novinske agencije Beta povodom smrti glavnog urednika Dragana Janjića.

“To je veliki gubitak, ljudski i profesionalni. Njegov rad će se pamtiti, koliko će i nedostajati”, rekao je šef Delegacije EU, ambasador Sem Fabrici.

Ambasadori Nemačke i Belgije izrazili saučešće povodom smrti glavnog urednika Bete

Ambasadori Nemačke Tomas Šib i Belgije Kun Adam uputili su danas telegrame saučešća povodom smrti glavnog i odgovornog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića njegovoj porodici i redakciji.

“Veoma mi je žao, moje misli su sa njegovom familijom, prijateljima i kolegama u Beti. To je veliki gubitak. Veoma sam mu se divio kao snažnom zastupniku profesionalnog novinarstva i nezavisnih medija. Gospodin Janjić će nam veoma nedostajati”, naveo je ambasador Nemačke Šib u svom pismu.

Belgijski ambasador Adam je naveo da je godinama cenio doprinos koji je Janjić davao razvoju kvalitetnog novinarstva, zasnovanog na profesionalizimu i ličnom integritetu.

“Svakodnevna borba za odbranu nezavisnih, pouzdanih i slobodnih medija, koji su kamen temeljac svake demokratije, danas gubi jednog od svojih najistaknutijih predstavnika i odličnog novinara, čiji će pogledi nedostajati”, naveo je Adam.

Ambasada SAD izrazila žaljenje povodom smrti Dragana Janjića

Ambasada SAD u Srbiji izrazila je danas žaljenje zbog iznenadne smrti glavnog i odgovornog urednika i jednog od osnivača agencije Beta Dragana Janjića.

Otišao je veliki borac za objektivnost i profesionalizam u medijima kao i prava i položaj svih novinara. Počivaj u miru, Dragane, saopštila je ambasada SAD.

Francuski ambasador: Dragan Janjić bio pronicljiv novinar

Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni (Jean-Lous Falconi) izrazio je danas žaljenje zbog iznenadne smrti glavnog i odgovornog urednika agencije Beta Dragana Janjića.
“Tuga zbog nestanka prefinjenog, pronicljivog, vrlo profesionalnog sagovornika i novinara, koji je imao svoj originalan i slobodan glas u srpskom novinarstvu”, napisao je Falkoni na Tviteru.

Princ Karadjordjević i misija OEBS izrazili saučešće zbog smrti glavnog urednika Bete

Princ Aleksandar Karadjordjević sa suprugom Katarinom izrazio je danas saučešće zbog smrti glavnog i odgovornog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića i ocenio da će on ostati upamćen kao veliki profesionalac.

“Nema pravih reči koje mogu da ublaže taj bol, pogotovo medju njegovim najmilijima. Gospodin Janjić će ostati upamćen kao veliki profesionalac, koji je tokom svoje bogate karijere radio kao reporter, novinar i urednik. Molimo se da njegova porodica i njegovi najbliži nadju snage da prebrode ove teške trenutke”, naveo je Karadjordjević u pismu.

Zaposleni u Odeljenju za medije Misije OEBS naveli su da su doboko potreseni odlaskom “divnog prijatelje, pravog profesionalca i velikog novinara” Dragana Janjića.

“Nedostajaće nam svima i pamtićemo ga po mnogo dobrog što je uradio za profesiju, po hrabrosti i poštovanju novinarstva, po etičnosti kojom je obavljao svoj posao, po nesebičnosti i razumevanju drugih”, naveli su oni.

I Pokret slobodna Srbija izrazio je saučešće i ocenio da je Srbija odlaskom Janjića izgubila velikog borca za istinu.

“Njegov primer će svima nama i dalje osvetljavati put u toj borbi”, naveo je taj pokret.

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i jedan od osnivača agencije Beta Dragan Janjić iznenada je noćas umro u 65. godini.

Mnogobrojne kolege, mediji, državni zvaničnici, političari, organizacije i javne ličnosti izrazili su saučešće povodom iznenadne smrti dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika i jednog od osnivača agencije Beta Dragana Janjića.

Izvor: beta.rs