“Amerikanci spremaju intervenciju u BiH, imaju zamenu za Dodika”

– Amerikanci spremaju jednu ozbiljnu interevnciju u BiH! Trampu treba pobeda bez metka uoči izbora, kao:nisam ja napravio Dejton ali ga spašavam!

Ovo je rekao sinoć u emisiji TV Face rekao novinar i bivši diplomata Zlatko Dizdarević.

– Amerikanci spremaju jednu ozbiljnu intervenciju u BiH, političku promenu. Treba njima, idu izbori Trampu. BiH je američki projekat koji nije uspio. Treba mu diplomatska pobeda. Veruju da imaju zamenu za Dodika. Postoji procena da bi se u RS mogla naći alternativa”, kazao je Dizdarević, navodeći da “ako Dodik padne, u BiH se dešava domino efekat, padaju i Čović i Izetbegović.

Tužno je, kaže on, verovati da će nama neko pomoći zbog nas.

“Mi nismo nikome bitni. Svako strano rešenje za BiH nosi verovatnoću da nama neće valjati. Za ovih 30 godina sami smo sebe doveli do velike nule”, kazao je Dizdarević.

Komentarišući dešavanja u vezi virusa korona, on kaže da ovo nije ništa novo.

“Prvi egzistencijalni refleks onih koji ne znaju je da sklone one koji znaju! Mi imamo početke komešanja, na našem malom nivou”, kazao je on, navodeći da im je greška, što su ljudima u karantinu ostavili da misle.

“I biće komešanje, bez obzira na novce koji su pristigli i koji će pristići”, smatra Dizdarević.

Prema njegovim rečima, političari moraju ostati na vlasti, jer ako padnu zna se gde idu, u zatvor.

“Postiglo se da ih ljudi biraju zato što u njima gledaju ono što je rastureni sistem, jer ako nisi moj, naš, mrtav si čovek. Proces je kompletan doveden do toga da politika ne odlučuje o politici, već interesi kartela, korporacija. Cilj je preuzimanje kompletne vlasti nad svim u svetu”, rekao je Dizdarević, navodeći da se nije Jugoslavija raspala slučajno, bila je tampon zona u Hladnom ratu, nepotrebna i opasna.

“Proizvodnja straha je ključni element u ovom procesu”, zaključio je.

Izvor: BN