Argentinci napustili Brazil, FIFA čeka izveštaj sudije i delegata

Fudbaleri i stručno rukovodstvo reprezentacije Argentine, posle pet sati čekanja na aerodromu u Sao Paulu, napustili su Brazil.

Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. prekinut je posle svega nekoliko minuta igre kada je federalni policijac ušao na teren, kako bi sprečio Argentince, Kristijana Romera, Đovanija Lo Selsa i golmana Emilijana Martinesa da igraju meč.

Razlog je bio taj što su došli iz Engleske, i što je u tom slučaju bilo potrebno da budu u dvonedeljnom karantinu.

Posle haosa koji je nastao na terenu, Argentinci su napustili teren, a 45 minuta kasnije bilo je evidentno da se meč neće odigrati.

Šta će dalje biti, ostaje da se vidi, tek, oglasila se i Fudbalska federacija Južne Amerike (KONMEBOL), rekavši da će o rezultatu meča odlučiti FIFA posle detaljne istrage.

“Kvalifikacije za Svetski kup su FIFA takmičenje. Sve odluke koje se tiču organizacije i razvoja događaja su u isključivoj nadležnosti ove institucije. Sudija i delegat će proslediti izveštaj Disciplinskom komitetu FIFA, koji će odlučiti o narednim koracima. Procedure se striktno drže postojeći pravila”, stoji u saopštenju KONMEBOL.

Izvor: b92.net