Atelje 212 gostuje u Rusiji

Atelje 212 predstavom “Ruska smrt” Irine Vaskovke, u prevodu Novice Antića, učestvuje na 14.Međunarodnom festivalu savremene drame “Koljada-plejs” u Jekaterinburgu, Rusija 26 juna.

Na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga Nikolaja Koljade, Atelje 212 će učestvovati u glavnom programu Festivala, koji se ove godine odrźava od 20. do 30.juna.

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela prestiźne nagrade “Evroazija” za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Prošle godine festival zbog pandemije nije odrźan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.

Foto: Boško Đorđević

Tokom deset dana biće, u zvaničnim i pratećim programima, izvedeno 30 predstava.

Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava “Ruska smrt” je premijerno izvedena u Ateljeu 212, 26. septembra 2021. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić, Nebojša Ilić.

Izvor: b92.net