“Atomsko sklonište” i mnogi drugi nastupaju danas na Beer Fest-u

U nedelju 18. avgusta Beer Fest će po ko zna koji put ugostiti jedan od najpoznatijih domaćih bendova, “Atomsko sklonište”.

Sa veoma dugom karijerom i brojnim fanovima ovaj sastav zasigurno večeras obećava nešto “pakleno”.

Možete pročitati prethodne izjave grupe “Negative” i “Brkovi” za naš portal, a danas smo popričali malo sa frontmenom grupe “Atomsko sklonište” Brunom Langerom i pitali ga neka pitanja u vezi nastupa:

Kakva će biti atmosfera u nedelju?

Atmosfera na beogradskom BeerFestu je uvijek fantastična, ne vidim razloga da ove godine ne bude tako. Svake godine je Belgrade Beer Fest sve posjećeniji i sve kvalitetniji, slobodno se može reći da je jedan od vodećih festivala muzike na prostoru bivše Jugoslavije.

Da li ste uzbuđeni pred svirku?

Koliko pamtim ovo je naš četvrti ili peti nastup na festivalu i svaki put kad se popnem na binu obuzme me jednako uzbuđenje i radost, jer izlazim pred Beogradsku publiku koja nas od prvog dana izuzetno prihvaća. Još uvijek pamtim koncerte koje smo svake jeseni tradicionalno održavali na Tašu, a kruna toga bio je album uživo “Jednom u životu”. I sada, nakon 43 godine postojanja “Atomskog skloništa”, velika mi je čast ponovno se naći pred meni izuzetno dragom, Beogradskom publikom.

U nedelju ćemo izvodit neke pjesme koje smo do sada rijetko ili nikada izvodili na nastupima kao i već poznate standardne iz našeg opusa.

Šta mislite o organizaciji i postavi ove godine?

Organizacija je uvijek na visokom nivou, a uz poštovanje prema svim kolegama posebno me uvijek raduje susret s Đuletom i njegovim momcima iz “Van Gogha” kao i s neizostavnom braćom Jelić iz “Yu grupe” s kojima sam prijatelj pola stoljeća, pa ih doživljavam kao svoju braću.

Kakva je budućnost za “Atomsko sklonište”?

Atomsko sklonište ove godine svira više nego ikada, cijelo vrijeme smo na putu, do kraja ljeta čeka nas niz koncerata od Dalmacije, preko Bosne i Hercegovine do Srbije.

Hvala veliko na ovim odgovorima grupi “Atomsko sklonište” i posebno Bruni Langeru.

Naša redakcija im želi svu sreću večeras.