Bajaga: Pesmu “Pada vlada” nemam nameru više da izvodim

Momčilo Bajagić Bajaga izjavio je za “Kurir” da nema nameru više da izvodi pesmu “Pada vlada”, koju je svojevremeno napisao za film “Profesionalac” Dušana Kovačevića.

“Pesmu ‘Pada vlada’ sam svirao, ali nemam nameru da je više izvodim. Ona je napravljena za film ‘Profesionalac’ i nema potrebe od nje praviti himnu. Kad je neko na vlasti, ta stvar mu se ne sviđa. Međutim, kad je u opoziciji, onda je obožava. To je slučaj sa svim političarima. Pesma postoji 20 godina. Ovi sada na vlasti bili su nekada veoma radosni da čuju tu pesmu, a i oni što su danas u opoziciji nisu voleli da im to sviramo dok su vladali”, kazao je Bajaga za “Kurir”.

Bajaga je rekao i da godinama ne prati politiku, te da nikada nije bio član nijedne partije, niti će biti. Dvedesetih se ipak odazvao pozivu tadašnjeg predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića, da podrži proteste opozicije u Srbiji.

“Zvao me je nekoliko puta da podržim proteste devedesetih i izađem na njih. On je bio u fazonu, kao i većina normalnih političara, da javne ličnosti ne treba da se petljaju mnogo u politiku. Drugo, ja ne mogu da budem muzičar i političar, to se nikada nije pokazalo kao dobra kombinacija (…) Glumcima je lakše jer dobro pričaju, a ja bih moje govore morao da otpevam da bi me neko shvatio ozbiljno”, naveo je Bajaga.

Bajaga i Instruktori će u decembru, serijom koncerata u Sava centru, obeležiti 35 godina rada benda.

Izvor: N1/Kurir