Bajden se emocionalno oprostio od Delavera i krenuo u Vašington

U emocionalnim oproštajnim izjavama pred odlazak iz države Delaver za Vašington na svoju inauguraciju izabrani predsednik SAD Džo Bajden je obećao da će “uvek biti ponosan sin države Delaver”.

U govoru danas u Centru Nacionalne garde u Delaveru, koji nosi ime njegovog pokojnog sina Boa, Bajden je gutao knedle dok je govorio okupljenim “kada umrem imaću Delaver napisan na mom srcu”.

“Jako je lično to što naše sledeće putovanje u Vašington počinje ovde – na mestu koje definiše najbolje ono što mi jesmo kao Amerikanci”, rekao je Bajden pred oko 100 okupljenih ljudi, uključujući brojne izabrane zvaničnike Delavera i članove njegove porodice.

On danas avionom odlazi iz Vilmingtona u Delaveru za Vašington, i prisustvovaće večeras na komemoraciji za umrle od Kovida-19 u Memorijalnom centru Linkoln.

Bajden će provesti noć u Bler hausu, zvaničnoj rezidenciji gostiju američkih predsednika koja se nalazi naspram Bele kuće, pre nego što pređe u Belu kuću sutra posle polaganja zakletve za 46. predsednika SAD.

Izvor: Vijesti.me