Bajern objasnio zašto neće u Superligu: Naš cilj je da fudbal uvedemo u racionalne tokove

Bajern je pružio otpor Superligi – nemački gigant, jedan od najvećih evropskih klubova, nije bio ni uključen u kreiranje novog takmičenja.

“Podržavamo reforme Uefe u Ligi šampiona i smatramo da je to pravi korak u razvoju evropskog fudbala. Te promene će povećati uzbuđenje i takmičarski duh u budućnosti”, rekao je predsednik Karl Hajnc Rumenige.

Superligu su osnovali Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Totenhem, Liverpul, Juventus, Inter i Milan.

“Mislim da Superliga neće rešiti finansijske probleme evropskih klubova koji su nastali zbog pandemije koronavirusa. Klubovi u Evropi bi zajedno trebalo da rade na tome da osiguraju da fudbal bude što racionalniji. Da troškovi, posebno plate igrača i naknade menadžera, budu u skladu s prihodima. To bi trebalo da bude glavni cilj”, kazao je Rumenige.

Prema trenutnom planu, utakmice Superlige igrali bi se tokom sedmice, dok su za vikend planirani mečevi u nacionalnim ligama. Klubovi bi bili podeljeni u dve grupe sa po deset ekipa, a po tri najbolje ekipe iz grupe idu u četvrtfinale. Ostale dve ekipe bi se plasirale kroz baraž.

Izvor: Vijesti.me