Bartomeu danas smenjuje Setijena

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu zakazao je za danas vanredni sastanak uprave na kome bi trebalo da bude smenjen trener fudbalera Kike Setijen, preneli su španski mediji. Hitne promene u Barseloni izazvao je poraz Katalonaca od Bajerna iz Minhena sa 8:2 u četvrtfinalu Lige šampiona.

Setijen je u Barselonu stigao pre šest meseci i nakon izgubljene titule u Španiji, meč protiv Bajerna je pečat na gotovo siguran otkaz koji će dobiti danas. Na sastanku će se, kako prenose mediji, možda govoriti i o mogućim prevremenim predsedničkim izborima. Bartomeuu mandat ističe sledeće godine i on neće moći ponovo da se kandiduje.

Ali, ako je suditi prema izvorima bliskim klubu, na izlaznim vratima su svi igrači izuzev Mesija, Ter Štegena, De Jonga i Langlea. Tako „Sport” na transfer listu stavlja i zvezde katalonskog kluba, Pikea, Suaresa, Albu, Grizmana, Kutinja, Dembelea i Busketsa. Barseloni je potrebno mnogo novca za potpunu rekonstrukciju tima, a jedini način da do njega dođe je transfer lista.

Izvor: politika.rs