Bela kuća uklonila portrete Klintona i Buša s vidnog mesta

Zvanični portreti dvojice bivših predsednika Bila Klintona i Džordža W. Buša u prethodnih desetak dana uklonjeni su iz velikog predvorja Bele kuće i zameijnjeni portretima dvojice republikanskih predsednika koji su obavljali tu dužnost pre više od jednog veka.

Tradicija Bele kuće je da se portretima poslednjih predsednika daju najistaknutija mesta na ulazu u sedište američkog predsednika gde dočekuju zvanice, piše CNN.

Kada je Donald Tramp 8. jula dočekao meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, portreti su još bili u predvorju. Međutim, posle toga su prebačeni u retko korišćenu malu staru porodičnu trpezariju, piše N1.

Portreti su na ranijoj lokaciji bili vidljivi svakodnevno dok bi se Tramp spuštao stepeništem iz privatne rezidencije ili kad bi bio domaćin zvaničnih događanja u Beloj kući. Sad su u sobi koja služi kao ostava za neupotrebljene stolnjake i nameštaj, piše CNN.

Umesto Buša sada je izložen portret 25. predsednika Vilijama Mekkinlija ubijenog 1901, a Klintona je zamenio Teodor Ruzvelt, koji je nasledio Mekinlija.

Izvor: Vijesti.me