Bio u kadru više od bilo kog igrača, ali Murinjo poručuje: Nije do mene!

Skromna izjava Žozea Murinja posle pobede na debiju na klupi Totenhema.

Na stadion Vest Hema ušetao je kao zvezda.

Žoze Murinjo se vratio u Premijer ligu sa bedžom Totenhema i već po prvom pojavljivanju pokazao zbog čega ga kamera “toliko voli”. Režiser prenosa koristio je svaki slobodan trenutak kako bi Portugalca “stavio u kadar”, pa su ga televizijski gledaoci viđali više od gotovo svih igrača…

Pojedini fotografi koji su akreditovani za današnji meč u Londonu imali su i specijalan zadatak da “ulove” njega kraj aut-linije, međutim posle pobede nije hteo da priča o sebi.

Samo o svojim fudbalerima.

“Nećemo o meni, nego o igračima i klubu”, kazao je odjednom skromni Murinjo.

“Bila je ovo komplikovana nedelja, nema potrebe da sakrivamo koliko je Poketino značio igračima. Nismo mnogo promenili za danas, samo par sitnica, načina na koji vršimo presing”.

Interesantno, Murinjo je pokušavao da “smanji” priče o svom uticaju na ekipu.

“Mrzeću ako neko kaže da je Murinjo odmah napravio poboljšanje. Nisam, samo sam im malo pomogao da dobiju ovu utakmicu. Imali smo neverovatnih 60 minuta, kontrolu i dominaciju, po principima sa treninga, ali onda smo malo pali i ne krivim zbog toga prošli stručni štab nego reprezentativne obaveze, neki su došli tek pre neki dan”, zaključio je “Specijalni”.

tottenham, west ham, totenhem, vest hem, mourinho, murinjo

IZVOR: TANJUG, FRANK AUGSTEIN/AP


Žoze Murinjo je posebne pohvale imao za Delea Alija, tražio je od njega da igra kao “pre par sezona”, a ne kao “zli brat” Delea Alija. Najviše od svega mu se dopalo što je video od njega ono što je tražio posle samo dva dana rada…

“Objasnio sam mu u kojim prostorima želim da ga vidim – ofanzivno i defanzivno. To je inteligentan igrač koji to može da radi, važan je za tim i prezadovoljan sam igrom”.

Narednu utakmicu Totenhem ima u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa.