Bjelica: Svako može da igra u NBA

Nemanja Bjelica je prikazao još jednu dobru partiju.

Njegov Golden Stejt je nastavio sa pobedama na strani, ovog puta slavili su Voriorsi u Detroitu, 105:102.

Nije im bilo lako, igrali su oslabljeni, bez svojih glavnih poluga, ali su upisali 14. pobedu.

Velika pobeda. Posebno jer je ostvarena kada smo igrali bez četvorice igrača. Dopalo mi se kako smo borili i takmičili, pokazali smo reakciju. Nismo potcenili Detroit, bili smo svesni njihovih rezultata. Svako može da igra u NBA. Meč smo počeli dobro, ali naravno, bilo je uspona i padova. Nastavili smo da se borimo, bilo je neizvesno do kraja, ali to je deo košarke“, kaže Bjelica.

Zadovoljan je i kako je odigrao Geri Pejton.

Geri je pravi atleta, ponekad, ja otvaram prostor za njega, ili on postavlja blok za mene, zavisi ko nas čuva. Uvek donosi sjajnu energiju. Naša druga postava u stanju je da odigra zaista dobro. Teško je protivniku. Ponekad bek čuva mene, a visoki igrač Garija, ali kad on postiže koševe kao večeras, opasan je. Mislim da je i naša odbrana sve bolja, kad imate u timu nekog kao Stef, mnogo je lakše“, dodao je Nemanja.

I odbrana Voriorsa funkcioniše sve bolje.

Stručni tim je zaslužan za našu bolju odbranu, ali svi mi znamo našu ulogu u odbrani. Komuniciramo, ne odustajemo, pomažemo se, ponekad igramo u zoni, ponekad u trouglovima… Ponekad je teško prilagoditi se, tako da često menjamo našu igru u odbrani. Za sada je sve prilično dobro. Nema ništa novo tu da se nauči. Kad igrate sa igračima kao što su Drejmond, Stef, Andre, oni su tu godinama zajedno i mnogo je lakše igrati uz njih. Ne zato što su veterani. Komunikacija i način na koji menjamo igru u odbrani, to je teško za protivnike. Imamo i jake momke poput Huana, svaki put kad uđe u igru, da doprinos“, smatra Bjelica.

Kari je ipak taj koji nosi ekipu i Nemanja kaže da je on taj koji pravi razliku.

Način na koji pobeđujemo, to je ponekad zaista ludo, posebno kad Stef igra. On je taj koji menja košarkašku igru, za nas je onda lako da igramo. Svi su otvoreni, a protivnici dosta pažnje poklanjaju njemu i Drejmondu, kao i Igudali. Tako možemo i da se branimo. Što se tiče napada, naš trener Stiv Ker kaže, ‘igrajte slobodno, ali pazite na disciplinu’. Ponekad preteramo, ali kao grupa smo sjajni i svi znaju kako da igraju. Svi su spremni u svakom trenutku“, zaključio je košarkaš Golden Stejta.

Izvor: b92.net