Blumberg ulaže 100 miliona dolara za pomoć Bajdenu u Floridi

Miijarder i bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg planira da uloži najmanje 100 miliona dolara u Floridi kako bi pomogao demokratskom predsedničkom kandidatu Džou Bajdenu u trci protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa u toj „sving državi”, prenosi Tanjug pisanje Vašington posta.

Savetnici Blumberga, koji je potrošio stotine miliona dolara u pokušaju da dobije demokratsku predsedničku kandidaturu pre nego što je odustao od trke, kažu da je tu odluku doneo prošle nedelje nakon što su mediji preneli da Tramp razmatra da potroši do 100 miliona dolara sopstvenog novca, navodi list.

Kako su naveli njegovi savetnici, ankete u Floridi, „sving državi”, što znači da je neizvesno do kraja kome će otići glasovi birača, odnosno elektora, demokratskom ili republikanskom kandidatu, pokazuju da se proteklih nedelja smanjila razlika između Trampa i Bajdena i da Blumberg smatra da je zato dobro da se usredsredi na tu saveznu državu.

„Glasanje počinje 24. septembra u Floridi, tako da je hitno potrebno brzo ubrizgati stvarni kapital u toj državi”, rekao je savetnik Blumberga Kevin Šikej za Post.

On je dodao da Blumberg veruje da će ovo investiranje u Floridu omogućiti da se u drugim državama, naročito u Pensilvaniji, koriste resursi kampanje i drugi demokratski resursi, prenosi Rojters.

Trampova predizborna kampanja i Republikanski nacionalni komitet u sredu su saopštili da su zajedno prikupili 210 miliona dolara u avgustu, dok je Bajden prikupio 364 miliona dolara za taj mesec.

Izvor: politika.rs