Bogdanović se dirljivim rečima oprostio od Sakramenta

Novi košarkaša Atlante Bogdan Bogdanović zahvalio se Sakramentu na svemu što su mu pružili u prethodne tri godine. Hoksi su juče zvanično sapoštili da je srpski bek njihov novi igrač. On je u Atlantu trejdovan je iz Kingsa, u kojima je proveo prethodne tri sezone. Mediji pišu da je Bogdanović sa „Jastrebovima“ potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72 milina dolara.

„Hvala vam mnogo što ste me dočekali sa toliko ljubavi na početku moje NBA karijere. Hvala vam što ste mi dozvolili da budem svoj i pružili mi priliku da sledim svoje snove, napisao je Bogdanović na Instagramu. Hvala navijačima i gradu što su me dočekali i podržavali sve vreme. Nedostajaće mi svi moji prijatelji, saigrači i jedna od najboljih baza navijača u NBA. Hvala vam“.

Prethodno je Bogdanoviću propao trejd u Milvoki, jer su Baksi i Kingsi pregovore počeli pre prelaznog roka. Bogdanović je tokom prošle sezone imao prosek od 15,1 poen, 3,4 asistencije i 3,1 skok po meču.

A košarkaši Jute Džez igraće u predstojećoj sezoni NBA lige pred ograničenim brojem navijača, saopštio je juče taj klub. Hala Jute je kapaciteta 18.306 sedišta, utakmicama će na donjem nivou hale prisustvovati 1.500 ljudi, kao i ograničeni broj navijača u loži. Kako je navedeno, uspostaviće se nekoliko bezbednosnih mera, uključujući obavezno nošenje zaštitnih maski, mobilni ulazi i odredjeni pregledi.

„Juta veruje da je ovo bezbedan način za započinjanje sezone sa stanovišta javnog zdravlja i bezbednosti. Namera je da povećamo broj navijača kako se sezona bude odvijala, u skladu sa smernicama nadležnih“, rekao je predsednik Jute Džim Olson.

Izvor: politika.rs