Bokan predlaže fajnal for ABA lige u Podgorici

Vremena sve više ponestaje, a situacija s pandemijom se ne smiruje, pa je sve neizvesnija situacija kako će se završiti ABA liga, odnosno, da li će biti vremena za plej-of ili će se igrati fajnal-for.

Što se tiče stava podgoričke Budućnosti, on je jasan, a to je da se odigra F4 i to u “Morači”. Tako je poručio prvi čovek tog kluba Dragan Bokan u intervjuu za “Pobjedu”.

– Budućnost Voli i Podgorica su spremni, ako se slože drugi klubovi i ako situacija sa epidemijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo fajnal-for ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru našeg Ministarstva zdravlja ulivaju poverenje, da možemo organizovati takav događa. Naravno bez prisustva publike – rekao je Bokan i dodao:

– Svi predsednici klubova učestvovaće na sastanku putem video-poziva u sredu. Ono što je sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To im odgovara. Budućnost Voli želi da igra, jer jedino kroz igru može da bude šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu.

Ipak, ABA liga je prekinuta kolo pre kraja i ne zna se koji će tim kao četvrtoplasirani igrati u završnici. Mornar iz Bara i Cedevita Olimpija imaju identičan skor, međutim, Bokan zna koji klub bi trebalo da ima prednost.

– U ovom trenutku slobodno mogu reći da za nas četvrto mesto u ABA pripada Mornaru. Sa moje strane predlažem i predložiću, da u završnici polufinala treba da budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda.

Dragan Bokan najavio je i razgovor sa Đordijem Bertomeuom
Dragan Bokan najavio je i razgovor sa Đordijem Bertomeuom foto: Printscreen/Youtube

Govorio je Bokan i o sastanku sa prvim čovekom Evrolige.

– Sa Bertomeuom ću imati video-poziv u ponedeljak ujutru. Taj razgovor će mi dodatno pojasniti situaciju. A ono što je već sada definitivno, je ono što znamo svi, da Evroliga nije samo takmičenje već i biznis. Ako se ne završi, imaće velike finansijske probleme. Očekujem da će i sam Bertomeu i menadžment i generalni sponzori uraditi sve da se nađe način da se sezona Evrolige kompletira – jasan je predsednik Budućnosti.

Izvor: espreso