Boris Džonson negativan na testu za koronavirus, broj umrlih u Britaniji i dalje raste

Britanski premijer Boris Džonson bio je negativan na testu za Covid-19, respiratornu bolest koju izaziva novi koronavirus, rekao je njegov glasnogovornik u ponedeljak.

Testiranje kod izlaska iz bolnice standardna je medicinska praksa, rekao je glasnogovornik za agenciju Press Association (PA). 
Džonson je nakon što se zarazio koronavirusom u bolnici proveo nedelju dana od kojih nekoliko na odeljenju za intenzivnu negu i rekao kako život duguje medicinskom osoblju koje ga je lečilo.

Kako se broj umrlih od zaraze koronavirusom u Britaniji u odnosu na nedelju povećao za 717 i dostigao 11.329, ministarstvo odbrane je reklo da  za pomoć hitnim medicinskim službama angažuje 200 pripadnika vojske, preneo je PA najavu iz premijerove kancelarije za saradnju sa medijima.  

Downing Street je rekao da će vojnici obavljati različite zadatke, od vožnji, preuzimanja poziva, rada u centrima za Covid-19 do ispomoći timovima hitnih službi.

Čelnik zdravstvenih službi Džejson Leič u međuvremenu je pozvao porodice umrlih u epidemiji da ne odlažu pogrebe kako se ne bi nagomilao broj sahrana.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, isključujući Severnu Irsku, je do ponedeljka uutro bilo 88.621 pozitivnih na koronavirus.

Izvor: restartmagazin/Hina