Bred Pit: Holivud je igra za mlađe

Glavni glumac sa godinama je promijenio svoje interesovanje prema ulogama koje mu se nude

Iako i danas važi za jednog od najprivlačnijih glumaca, Bred Pit tvrdi u intervjuu za australijsko izdanje GQ magazina da se sve rjeđe pojavljuje u filmovima, jer Holivud pripada mladim snagama.

Kako je pojasnio u tom razgovoru, sa godinama je promijenio svoje interesovanje prema ulogama koje mu se nude.

Čuvenog glumca od 26. jula publika će moći da vidi u bioskopima u filmu Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu”, koji se takođe bavi razvojem filmske industrije, ali u 1969. godini.

“Nalazim se i iza kamera, na producentskoj strani i uživam puno u tom poslu”, objašnjava 55-godišnji Pit, na temu nedavnih projekata na kojima radi u okviru svoje producentske kuće Plan B.

“Ali radim sve manje i manje. Zaista vjerujem da je Holivud igra z mlađe muškarce. Ne kažem da nema dobrih uloga za starije, već jednostavno osjećam da je sama igra takva, da teče prirodno. Postoji prirodna selekcija kao i za mnoge druge stvari”, smatra čuveni glumac.

“Sa druge strane, zainteresovan sam da vidim šta je budućnost filma, kakve će oblike dobiti. Zaista cijenim striming platforme, jer zahvaljujući njima smo u mogućnosti da vidimo sve bolje i kvalitetnije projekte”, smatra on.

“Možemo vidjeti kako se sve više scenarista, režisera i glumaca usuđuje da pokuša. To vam samo govori koliko je talentovanih ljudi oko nas”, zaključak je Pita.

“Volim da vjerujem kako postoji prostora za sve. Ali postoji mogućnost da sam dinosaurus, a da toga nisam svjestan. A kometa je možda već na putu”, slikovito objašnjava holivudska zvijezda.

Pit koji je 2014. godine osvojio Oskara za produkciju filma “12 Years a Slave”, takođe je pričao i o prvoj saradnji sa kolegom, Leonardom di Kapriom

Njih dvojica su se zajedno pojavili u “Growing Painsin” tokom ’80-ih godina prošlog vijeka, ali im se put tokom naredne tri decenije nije ukrštao, sve dok ih Tarantino nije angažovao u isto vrijeme.

“Na neki način smo se u isto vrijeme pojavili. To je momak koji se zaista daje i trudi, zato je veoma zabavno biti u mogućnosti da sarađuješ sa glumcem takvog kalibra. A i on je veoma zabavan”, istakao je Pit.

Slavni glumac pohvalio je kolegu i prije premijere “Jednom davno u Holivudu” na Kanskom festival, kada je istakao da bi volio ponovo da sarađuje sa Di Kaprijem.

“Bilo je veoma zabavno sa njim. To je ono kada znate da u sceni naspram sebe, sa druge strane stola imate najboljeg od najboljih. U tome ima i velikog olakšanja”, ispričao je on. 

Preuzeto sa: vijesti.me