Čeferin: Ne krijem da sam navijač Hajduka

Veteranska fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je od Slovenije (2:3) u međunarodnoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Brdu kod Kranja u duhu dobrosusedskih odnosa dvaju nacionalnih saveza, ali i odlične saradnje čelnih ljudi evropske fudbalske federacije Uefe, predsednika Aleksandera Čeferina i člana Izvršnog odbora Davora Šukera, ujedno i prvog čoveka Hrvatskog fudbalskog saveza, prenosi HNS.

– Bilo je zadovoljstvo igrati u ovom prekrasnom ambijentu. Kad smo pre četiri godine bili na otvaranju ovog kompleksa nisam ni slutio da ćemo jednog dana odigrati ovde utakmicu. Danas je pobedila bolja i profesionalnija momčad, zahvaljujem se svim igračima, slovenskim i hrvatskim. Drago mi je da je Aleks dao gol i da ćemo se svi zajedno videti iduće godine u Dubrovniku na turniru na koji ćemo pozvati četiri momčadi. Slovenskoj A reprezentaciji želim puno sreće, a nama u Uefi da korona što pre prođe i da se navijači što pre vrate na tribine. Još jednom hvala našim susedima na gostoprimstvu, rekao je Šuker.

Čeferin je prvo komentarisao suđenje, a zatim istaknuo zadovoljstvo utakmicom:

– Prvo malo o suđenju na ovoj utakmici. Morate znati da smo mi bili domaćini i da je glavni sudija na listi Uefine Lige prvaka, ha, ha, ha… Drago mi je da smo se družili, Slovenija i Hrvatska su prijateljske države. Hvala hrvatskim prijateljima na svemu, jedva čekam novo druženje u Dubrovniku kada će, uveren sam, sudije birati Aljoša Asanović, rekao je Čeferin koji je baš od instruktora HNS-a za Dijasporu dobio dres Hajduka.

– Ne krijem, navijač sam Hajduka i uvek ću biti uz Hajduk, poručio je prvi čovek Uefe.

Izvor: sport.hrt.hr