CIA ima dokaze da su njeni službenici činili zločine

Najmanje desetoro zaposlenih bilo umešano u zločine povezane sa seksualnom eksploatacijom dece, ali je samo jedan optužen za zločin

Američka centralna obaveštajna agencija CIA ima dokaze da je najmanje desetoro njenih zaposlenih bilo umešano u zločine povezane sa seksualnom eksploatacijom dece, a samo je jedan zaposleni optužen za zločin dok su ostali rešeni interno, pokazuju novoobjavljeni dokumenti.

Šokantno otkriće objavio je „Bazfid njuz“, koji je dobio na stotine poverljivih internih izveštaja CIA.

Dokumenta su iz perioda od 2004. do 2019. godine.

Prema podacima iz dokumenata jedan od 10 zaposlenih u CIA imao je „neprikladnu seksualnu aktivnost sa neidentifikovanom dvogodišnjom devojčicom“ i priznao je da je ostvario seksualni kontakt sa detetom od šest godina u dva navrata. Zaposleni je otpušten iz Agencije, ali nikada nije podignuta optužnica protiv njega.

Drugi službenik CIA je navodno nabavljao eksplicitne video snimke mladih devojaka koje su snimile majke žrtava, a to je dovelo do njegove ostavke, ali ne i optužnice.

On je uhvaćen u pokušaju da dogovori seksualne odnose sa detetom, iza čijeg se profila krio agent FBI.

Jedini zaposleni u CIA koji je optužen za seksualne zločine nad decom, bio je i pod istragom zbog manipulacije poverljivim dokumentima, navodi „Bazfid“, a prenosi RT.

Jedan neimenovani bivši zvaničnik rekao je za „Bazfid“ da CIA radije rešava incidente interno jer zaposleni koji budu optuženi za zločin „mogu biti primorani da otkriju izvore i metode“.

Izvor: politika.rs