Članovi ekipe žalili se zbog incidenata sa oružjem na snimanju na kojem je Boldvin usmrtio koleginicu

Alek Boldvin je prisustvovao privatnoj komemoraciji za Halinu Hačins, snimateljku koju je slučajno ubio u četvrtak kada je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je greškom bio napunjen pravim mecima.

Boldvin je zajedno sa suprugom i sinom tragično stradale Hačins prisustvovao komemoraciji u krugu porodice i prijatelja, prenose američki mediji.

Holivudski glumac na Tviteru je objavio da je „u kontaktu sa suprugom tragično nastradale Hačins, nudeći podršku njemu i njegovoj porodici”.

„Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu”, napisao je, preneo je Tanjug.

Nakon što je pucao iz rekvizita, za koji su mu rekli da je „hladni pištolj”, Boldvin je slučajno ubio Hačins (42) i ranio režisera Džoela Souzu (48).

Ispostavilo se da su u rekvizitnom pištolju bili pravi meci, a sve se desilo na setu filma „Rast”. Očekuje se da će se Souza potpuno oporaviti, prenose američki mediji.

Tri člana ekipe filma su za „Los Anđeles tajms” rekli da su posebno bili zabrinuti zbog dva slučajna pražnjenja iz pištolja koja su se desila ranije.

Standardni bezbednosni protokoli u filmskoj industriji, uključujući inspekciju oružja, nisu striktno poštovani, piše „LA tajms” i dodaje da se najmanje jedan kamerman prošlog vikenda požalio menadžeru produkcije na bezbednost u vezi sa oružjem na setu.

„Nije bilo sastanka o bezbednosti, nije bilo garancije da će se to ponoviti, svi su samo želeli da požure sa snimanjem”, rekao je jedan zaposleni.

Jedan od zaposlenih je bio toliko zabrinut da je poslao tekstualnu poruku menadžeru u kojoj je napisao „do sada smo imali tri slučajna pražnjenja iz pištolja, ovo je nesigurno”.

Nekoliko sati pre nego što se incident dogodio na setu u Novom Meksiku, pola radnika snimateljske ekipe otišlo je sa seta u znak protesta zbog loših uslova rada dodaje „LA tajms”.

Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su frustrirani uslovima zbog snimanja niskobudžetnog filma uključujući pritužbe na duge sate rada, duga putovanja do seta i kašnjenje plate.

Izvor: politika.rs