Dalić ostaje na klupi Hrvatske do Katara

Zlatko Dalić će braniti titulu vicešampiona sveta, jer je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) potvrdio produženje ugovora do Mundijala u Kataru 2022.

Postojeći ugovor je isticao ovoga leta, ali su predsednik HNS-a Davor Šuker i Dalić dogovorili novi sporazum na dve godine i pet meseci.

Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na Euru idućeg leta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili saradnju sve do Svetskog prvenstva 2022. Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, iako smo dogovorili sve detalje oko nastavka. Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao selektor i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uslove za rad, kao što je bilo i do sada – rekao je Šuker.

Čovek koji je reprezentaciju preuzeo u oktobru 2017. i kroz baraž se domogao Mundijala u Rusiji, zahvalio se na ukazanom poverenju.

Kako se odvila situacija s epidemijom i odlaganjem Eura za naredno leto, saglasili smo se da ima smisla zaokružiti celu priču do Svetskog prvenstva 2022. godine. Uvek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka saradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, dok god se tako osećam s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju – poručio je svetski vicešampion.

Izvor: vijesti.me