Demonstranti u Sofiji blokirali ulaz u vladinu agenciju

Na 43. dan antivladinih protesta u Bugarskoj demonstranti su blokirali ulaz u zgradu Komisije za borbu protiv korupcije i nezakonito stečene imovine na oko sat vremena, prenela je agencija BTA. Demonstranti prevođeni aktivistom Georgijem Georgijevim zahtevali su sastanak sa direktorom Komisije za borbu protiv korupcije i nezakonito stečene imovine Sotirom Cacarovim i zatražili od njega ostavku.

Oni su na oko sat vremena blokirali ulaz u zgradu, koju su napustili oko 9:30, kada su se uputili ka šatorima postavljenim na Orlovom mostu. Prilikom blokade zgrade nije došlo do sukoba između demonstranata i policije.

Iz Komisije za borbu protiv korupcije i nezakonito stečene imovine saopšteno je da je blokada zgrade u suprotnosti sa zakonom, kao i da je Cacarov odbio da se sastane sa Georgijevim. Razlog za to nije samo činjenica da je blokada bila ilegalna, nego i fotografija dostupna na internetu, na kojoj se aktivista nalazi u društvu Cvetana Viselova, vlasnika propale banke, koji se od 2016. godine nalazi u bekstvu od policije, tvrde iz Komisije.

Izvor: tanjug