Dimitrije Milić direktno sa EPP kongresa u Zagrebu

Programski direktor NVO “Novi treći put”, Dimitrije Milić nalazi se u glavnom gradu Hrvatske koji je domaćin EPP (Evropska narodna partija) kongresa.

U okviru EPP kongresa u Zagrebu izabran je novi predsednik Evropske narodne partije (EPP), najjače grupacije u Evropskoj uniji. Pored glasanja za predsednika izabrano je i 10 potpredsednika narodne partije. Na mesto predsednika izabran je bivši premijer Poljske i predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk.

U okviru kongresa razgovaralo se o budućnosti Evropske narodne partije i kako će se ona pozicionirati u odnosu na “pretnje” desnih populista i različitih drugih konkurenata u Evropi.

Dimitrije Milić i Ursula fon der Lajen (privatna arhiva)

Od Dimitrija Milića saznajemo da je imao priliku da razgovara sa novoizabranom predsednicom Evropske komisije Usrulom fon der Lajen. U kratkom razgovoru se zahvalio Ursuli fon der Lajen na podršci koju pruža Zapadnom Balkanu ka evrointegracijama, na šta je ona odgovorila da “Zapadni Balkan ima perspektivu u Evropskoj uniji i da mora biti većeg napora sa obe strane kako bi zemlje iz ovog dela Evrope postale deo Unije”.

Dimitrije i Ulof Kristerson, predsednik švedske stranke umerenih ( Moderaterna )
-privatna arhiva-

Restart magazin