Djoković bez bronze u singlu

Srpski teniser Novak Djoković nije uspeo danas da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Španca Pabla Karenja Buste sa 4:6, 7:6, 3:6.

Djoković je tako ostao na jednom osvojenom olimpijskom odličju, bronzi uz Pekinga 2008. godine.

On će se kasnije danas u paru sa Ninom Stojanović boriti za bronzu u miks dublu protiv Australijanaca Ešli Barti i Džona Pirsa.

Posle teškog poraza u jučerašnjem polufinalu od Nemca Aleksandera Zvereva, Djoković se danas borio koliko je mogao, ali nije imao snage da osvoji petu medalju za Srbiju u Tokiju.

Srpski teniser je u prva dva gema na servis Španca imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, nakon čega je Karenjo Busta iskoristio prvu od tri vezane brejk lopte i poveo sa 3:2.

Španac je do kraja seta zadržao tu prednost gema, iako je u desetom gemu ponovo morao da spasava dve brejk lopte.

U drugom setu nije bilo nijedne brejk lopte, pa je sve rešeno u taj-brejku u kojem je Djoković spasio jednu meč loptu i na kraju ga dobio sa 8:6.

Treći set počeo je maratonskim gemom u kojem je Djoković propustio jednu brejk loptu, da bi već u narednom izgubio svoj servis. Karenjo Busta je odmah potvrdio brejk, poveo je sa 3:0 i tako najavio veliku pobedu.

Djoković se nije predavao, u devetom gemu je spasio pet meč lopti, ali nije uspeo i šestu pa je na kraju ostao bez medalje.

U borbi za zlatnu medalju sutra će se sastati Rus Karen Hačanov i Nemac Aleksander Zverev.

Izvor: beta.rs