Đoković 8. put osvojio AO: Ovo mi je omiljeni teren

Srpski teniser Novak Đoković čestitao je Dominiku Timu na otporu koji mu je pružio u finalu Australijan Opena, a osvojenu titulu posvetio je nedavno preminulom Kobiju Brajantu.

Đoković je rekordnu osmu titulu u Melburnu osvojio pošto je savladao Tima sa sa 3:2 (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4). Ujedno, osvojio je i 17. Gren slem trofej u sezoni.

“Želim da počnem tako što ću čestitati Dominiku na turniru i onome što je pokazao u poslednje dve nedelje. U ovom meču možda nije imao sreće, bio je blizu pobede, ali ima još vremena za njega i siguran sam da će osvojiti više od jednog Gren slema. Poštovanje njegovom timu i porodici. Reč je o dobrim ljudima, koji poštuju mene i moj tim. Želim im svu sreću”, počeo je Novak.

“Hvala i mom timu, mojoj porodici, brat mi je tu. Hvala mu što je došao čak do Australije, nadam se da je uživao”.POVEZANO

Osvrnuo se Đoković i na nedaće koje su se dogodile početkom 2020. godine.

“Kao što je Dominik rekao, na ružan način je počela ova godina – požari su goreli ove, u nekim područjima postoje konflikti, a preminula je jedna osoba koja mi je bila bliska, Kobi Brajant. Voleo bih da kažem da je ovo podećanje da treba da se držimo, budemo s porodicama, bliski s ljudima koji nas vole. Takmičimo se, ali ima važnijih stvari i potrebno je da budemo svesni svega što se dešava oko nas”.

Na kraju, srpski teniser je zahvalio publici i organizatorima.

“Hvala svima koji su dolazili poslednje dve nedelje i pružali podršku svakom igraču. Naravno, skupljačima loptica. Toliko je ljudi u organizaciji, nemamo celo veče da zahvalimo svima. Ovaj turnir je postavio visok standard. Ovo je definitivno moj omiljeni teren na celom svetu. Hvala još jednom svima”.

Đoković će od ponedeljka ponovo biti prvi teniser sveta.

Izvor: N1