Džez festival u Botaničkoj bašti

U Botaničkoj bašti „Jevremovac” otvoren je festival „Jazz in the Garden”, koji će trajati i večeras. Publika je u prilici da na ovom prvoj džez smotri pod otvorenim nebom na dve bine čuje najbolje džezere u našoj zemlji.

Zagrevanje je počelo uz „Filip Bulatović kvartet” i  prestoničku grupu „Fish in Oil”. Pažnju posetilaca privukao je „Di Luna” bluz bend sa gostima Draganom Ćalinom i Natašom Guberinić, kao i  mladi trubač Ivan Radivojević sa svojim kvartetom. Muzičku energiju pokazala je i mlada beogradska fjužn senzacija „Gorica & The Grooveheadz”.

 Žurka u kojoj su uživale različite generacije poklonika džeza zahuktala se izlaskom na binu Vasila Hadžimanova i njegovog benda.

Večeras će za zagrevanje biti zadužen „Schime” bend, a posle njega na scenu izlazi Sanja Marković. Festival će zatvoriti Big –bend RTS-a sa pevačicom Aleksandrom Bjelić.

Na „Garden“ stejdžu sviraće „ Glas, dirka, bas.. ” džez pevačica Katarina Kaučković, „Veljko Vujić trio” i sakset saksofoniste Ljubiše Paunovića  „Belgrade Funk Combo”.

Izvor: politika.rs