Džonson: Antivakseri, sad je stvarno dosta

Premijer Velike Britanije Boris Džonson optužio je antivaksere da govore gluposti kada je reč o vakcinama protiv kovida.

On je rekao da oni koji šire pogrešne informacije na društvenim mrežama „potpuno greše” i da je vreme da im skrene pažnju, preneo je Bi-Bi-Si.

„Želim da kažem antivakserima, ljudima koji pišu gluposti na društvenim mrežama – oni su potpuno u krivu. Niste me čuli da kažem ovo ranije, jer mislim da je važno da imamo dobrovoljan pristup u ovoj zemlji i to ćemo održati”, rekao je Džonson, aludirajući da Britanija neće uvesti obaveznu vakcinaciju.

On je ukazao da se neke evropske kolege odlučuju za „prinudna” rešenja.

„Antivakseri potpuno greše, vreme je da im vlada skrene pažnju na ono što rade. Apsolutno je pogrešno, kontraprotuktivno, sve to što stavljaju na društvene mreže je glupost”, naveo je Džonson, prenosi Tanjug.

On je otkrio da oko 30 do 40 odsto od 17.000 pacijenata koji se nalaze u britanskim bolnicama zbog kovida „nisu vakcinisani nijednom dozom”.

„Ova brojka se povećava kada je reč o intenzivnoj nezi”, naveo je Džonson i dodao da većina hospitalizovanih nije primila buster dozu.

Izvor: politika.rs