Džonson: Lekarima dugujem svoj život

Britanski premijer Boris Džonson rekao je da mu je život spasilo osoblje britanske zdravstvene službe koje ga je lečilo od koronavirusa, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

U saopštenju koje je izdala kancelarija britanskog premijera, navodi se da on zahvaljuje lekarima u bolnici Sent Tomas u Londonu gde nastavlja da se oporavlja posle tri noći provedene na intenzivnoj njezi.

U prvoj javnoj izjavi od kada je prebačen na intenzivnu negu u četvrtak Džonson je odao priznanje lekarima koji su ga lečili navodeći: “Ne mogu dovoljno da im zahvalim. Dugujem im svoj život”.

Dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) kaže da Dauning strit ne želi da spekuliše o tome kada bi Džonson mogao da napusti bolnicu i da se vrati na posao, ali da se ne očekuje da to bude skoro.

Kako prenosi BBC rečeno je da se očekuje da će premijer da se odmara i oporavlja u narednim nedeljama i da će ministar spoljnih poslova Dominik Rab nastaviti da ga zamenjuje.

U međuvremenu u poruci sa Tviter naloga britanski premijer poželio je građanima srećan Uskrs, dok ljudi slave taj praznik kod kuće.

“Ostajanjem kod kuće, setite se vi štitite zdravstveni sistem i spasavajte živote”, piše u poruci.

U Britaniji je u subotu zabeleženo još 917 umrlih od koronavirusa, što je ukupno 9.875 u toj zemlji.

Izvor: Vijesti.me