Džonson: Odnosi sa Rusijom su zatrovani

Britanski premijer Boris Džonson kazao je juče ruskom premijeru Vladimiru Putinu da „neće biti normalizacije odnosa između dve zemlje“ dok Moskva ne okonča „destabilizujuće aktivnosti“ koje ugrožavaju bezbednost Britanije.

U prvom susretu od kako je Džonsonova Konzervativna partija ubedljivo pobedila na izborima prošlog meseca, britanski premijer je kazao ruskom predsedniku da su još uvek ljuti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog obaveštajca.

Džonsonov portparol kazao je da se britanski premijer sastao sa Putinom na marginama samita o Libiji u Berlinu. „Jasno je stavio do znanja da Britanija neće menjati poziciju o Solzberiju, bezobzirnoj upotrebi hemijskog oružja i pokušaju ubistva nevinih ljudi na britanskoj teritoriji. Kazao je da se takav napad ne sme ponoviti“, navodi se u saopštenju.

„Premijer je kazao da neće biti normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne okonča destabilizujuće aktivnosti koje ugrožavaju Britaniju i naše saveznike i podrivaju bezbednost naših građana i naše kolektivne bezbednosti, navodi se u saopštenju.

Izvor: vijesti.me