Džordan daje zaradu u humanitarne svrhe

Zaradu od dokumentarnog filma “Poslednji ples”, Majkl Džordan će uplatiti u humanitarne svrhe, objavili su američki mediji.

Prve dve epizode dokumentarne serije “Poslednji ples” o Džordanu i Čikago Bulsima s kojima je od 1991. do 1998. godine osvojio šest naslova NBA prvaka, emitovane u nedelju uveče, potukle su rekorde gledanosti dokumentarnih filmova na TV stanici ESPN, a zarada najboljeg igrača svih vremena iznosiće oko četiri miliona dolara.

ESPN je objavio kako je prosečna gledanost prve dve epizode bila 6.1 miliona gledalaca, prvu epizodu gledalo je prosečno 6.3 miliona ljudi, a drugu 5.8 miliona.

Dosadašnji rekord držao dokumentarac o Bou Džeksonu, koji se svojevremeno uspješno bavio paralelno američkim fudbalom i bejzbolom, iz 2012. kojeg je pogledalo 3.6 miliona ljudi.

Prema ESPN-u, film je najveću gledanost od 12.1 posto imao upravo u Čikagu.

Kao razlog ovako velike gledanosti navode se Džordanov legendarni status kojega uživa i 17 godina nakon kraja karijera, ali i nedostatak sportskih događaja koji bi se mogli gledati uživo zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: vijesti.me