„Egzit“ narednog jula puni 20 i okreće novi list

Nakon ovogodišnjeg, po brojnim parametrima i svog najuspešnijeg izdanja dosad, „Egzit“ iduće godine, od 9. do 12. jula proslaviće jubilarni, 20. rođendan.

Petrovaradinska tvrđava narednog jula biće u centru pažnje svetske muzičke javnosti, na kojoj će se na preko 40 bina i zona okupiti neki od najznačajnijih muzičkih zvezda današnjice, ali i nekoliko odabranih „Egzit“ izvođača iz prethodne dve decenije, čiji su nastupi zauvek postali nerazdvojan deo istorije festivala.

Pod simboličnim sloganom „Egzit 2.0“, festival označava početak svoje nove ere, kojim najavljuje brojne inovacije u svim oblastima svog delovanja.

„Ceo Egzitov tim, kao i brojni naši prijatelji i saradnici, rešen je da nadmaši čak i prethodne rekordne godine za nama, kako bi upravo iduća donela dosad najbolje izdanje i jedan novi Egzit, spreman za narednih dvadeset godina“, ističe Dušan Kovačević, osnivač festivala.

Uz objavu datuma, zakazan je i start prodaje ulaznica za petak, 22. novembar, tačno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po ceni od 5.990 dinara, što je ušteda od čak 60 odsto u odnosu na njihov konačni iznos. Prve ulaznice se svake godine rasprodaju za svega par sati, a njihova sledeća cena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontigent.

Ulaznice u Srbiji prodavaće se putem „Egzitovog“ sajta, kao i na blagajnama prodajne mreže „Gigstiks“, gde će već tradicionalno najverniji fanovi nekoliko sati ranije zauzeti svoje mesto u redu kako bi stigli do ulaznica po povlašćenoj ceni.

Prvi izvođači za „Egzit“, biće objavljeni uskoro. Svi ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svetske muzičke scene u kombinaciji sa proverenim imenima, uz izuzetno veliku raznolikost muzičkih žanrova.

Izvor: RTS.rs