EKSKLUZIVNO: DOKUMENTA RUSKE VOJSKE – ROK ZA OSVAJANJE UKRAJINE 15 DANA

Dokumenta jedne od jedinica taktičke grupe 810 pomorske brigade Crnomorske flote ruske armije, koje objavljuje Radio Televizija Nikšić pokazuju da je plan Rusije da osvoji Ukrajinu za 15 dana.

Prema dokumentaciji do koje je došla i objelodanila na Fejsbuku “Operativno -takticka grupa Shid” vidi se da je plan napada na Ukrajinu odobren 18. januara a ona sadrži radnu kartu, borbene zadatke, tabelu za pozive, kontrolne signalne tabele, skrivene tabele za upravljanje, spisak kadrova skladišta i sl. Prema ovim dokumentima plan je bio da napad na Ukrajinu počne 20. februara i da se završi do 6.marta i da čitava operacija traje 15 dana. Obzirom da je napad na Ukrajinu pomjeren za 24. februar pretpostavlja se da bi novi rok za zauzimanje ove države bio 10.mart. Ove podatke i dokumenta objavio je i “Kyiv independent”

Podsjetimo, ruska invazija na Ukrajinu ušla je u sedmi dan – na meti su najveći ukrajinski gradovi Kijev i Harkov. Ukrajinski vojni zvaničnici tvrde da je 5.840 ruskih vojnika poginulo u prvih sedam dana intenzivnih borbi u zemlji. U saopštenju ukrajinskog ministarstva odbrane navodi se da je uništeno 211 ruskih tenkova, 30 aviona, 862 oklopna vozila i 31 helikopter.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da među ruskom vojskom, koja sprovodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, ima gubitaka: 498 vojnika je poginulo na vojnoj dužnosti. “Gubici među ukrajinskim nacionalistima i vojnim osobljem snaga bezbjednosti Ukrajine premašuju 2870, ranjeno je još oko 3700“, saopštio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Nemoguće je nezavisno potvrditi ove tvrdnje, ali vjeruje se da su obje strane pretrpjele značajne gubitke tokom proteklih 7 dana rata. Više od 800.000 ljudi je napustilo Ukrajinu od početka sukoba, a više od pola tog broja prešlo je u Poljsku, saopštile su Ujedinjene nacije.

POGLEDAJTE DOKUMENTA RUSKE VOJSKE:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Izvor: https://www.rtnk.me/me/crna-gora/ekskluzivno:-dokumenta-ruske-vojske—rok-za-osvajanje-ukrajine-15-dana/