Elizabeta II će biti poslednja kraljica Velike Britanije

Kraljica Elizabeta II (94) bi mogla da bude poslednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške naslednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britanije, najmanje do kraja vladavine princa Džordža, prenosi Tanjug.

Irving, autor knjige „Poslednja kraljica”, rekao je da je kraljica Elizabeta II jedna od tri sjajnije figure u istoriji koje su bile kraljice.

„Cela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti sa aktuelnom. Elizabeta II je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najverovatnije će biti poslednja kraljica Engleske”, rekao je on, preneo je Dejli ekspres.

Irving veruje da bi sa krajem vladavine Elizabete II mogao da bude kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.

Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koji se zove „platinumski jubilej”.

Izvor: politika.rs