Fauci kaže da će koronavirus verovatno zadržati ljude nekoliko sedmica kući

Lekar na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa u SAD-u rekao je da će pandemija verovatno držati Amerikance kod kuće nekoliko sedmica, dok traja. U intervjuu emisije „Danas“ u petak ujutro, dr Entoni Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, izjavio je da Amerikanci ne bi trebali očekivati da će se vratiti na svoje svakodnevne rutine već neko vreme. “Ako pogledate putanju krivina izbijanja u drugim oblastima, barem će proći nekoliko nedelja”, rekao je Fauci.

„Ne vidim da će odjednom, dve ili dve nedelje, odjednom biti gotovo. Mislim da nema šanse za to – mislim da će proći nekoliko nedelja.” Međutim, Fauci je napomenuo da je sada dostupnost ispitivanja COVID-19 u zemlji.

“Očigledno je da treba učiniti više, ali ubrzano dolazimo do tačke da ćemo imati mnogo testova na raspolaganju za praktično sve rane ljude”, rekao je on u programu. “Kao što rekoh, nije bilo toliko koliko bi trebalo da bude. Ali sada smo u pravom smeru, preplavimo sistem njime… To još nije savršen sistem, ali tamo stižemo veoma brzo.” Do petka ujutro u SAD-u je prijavljeno više od 14 000 slučajeva COVID-a, a nešto više od 200 smrtnih slučajeva.

Izvor: https://nypost.com/2020/03/20/fauci-says-coronavirus-likely-to-keep-americans-home-for-several-weeks/

Preveo: V. N. Restart magazin