“Federer možda više nikad neće zaigrati u Australiji”

Tod Vudbridž, jedan od najboljih dubl tenisera svih vremena, smatra da je veoma moguće da Rodžer Federer više ne odigra nijedan meč u Australiji.

Poznato je da je osvajač 20 grend slem trofeja otkazao učešće na prvom grend slemu ove sezone, jer smatra da se još nije dovoljno oporavio posle operacije kolena.

Turnir u Melburn parku pomeren je za termin od 8. do 21. februara, ali ni to nije pomoglo Švajcarcu, pa će se na teren vratiti najranije u martu.

“To što Rodžera neće biti u Melburnu je veliko razočaranje za sve. Sasvim je moguće da ga nikad više nećemo gledati u Australiji, na grend slemu, što bi bio veliki gubitak. To je očekivano, ali mislim da bismo svi voleli da on ode onako kako želi, a ne zato što mora”, rekao je Vudbridž.

On takođe dodaje da veruje i da su strogi uslovi karantina uticali na odluku tenisera iz Bazela da ne putuje u Australiju.

“Teškoća za Rodžera je u tome što još nije fizilki spreman, ali i to što još nije igrao u karantinu. Verovatno je i to drugo bila ključna stvar da odluči da ne dođe ove sezone. Sada je teško reći i kada bi on mogao da zaigra. Sve zavisi kakva bude situacija sa koronom. Njegovi ciljevi su, pretpostavljam Olimpijske igre i Vimbldon. Mislim da je London najveća šansa da osvoji grend slem. Ipak, ako bude propustio veći deo sezone, biće teško da odigra dobro ceo turnir”, dodao je Australijanac.

U 40. godini, Rodžeru će svakako oporavak posle svakog meča biti krucijalan.

“To je najveći izazov. Ne taj prvi ili drugi meč po povratku, jer je u stanju da odigra dobro. U pitanju je oporavak. Posle dva naporna meča, da li će imati snage i za treći? Kako će telo reagovati, hoće li noge biti teške i umorne? To su sve stvari koje su važne u njegovim godinama”, zaključio je Vudbridž.

Izvor: b92.net