Festival italijansko-srpskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci od 23. septembra

U okviru programa Festivala italijansko-srpskog filma, koji će se od 23. do 26. septembra održati u Jugoslovenskoj kinoteci, biće predstavljeni najbolji italijanski i srpski filmovi nastali protekle sezone.

Između ostalog, biće prikazan film Amore ai tempi di Sh.Rek (Ljubav u doba Sh.Rek-a), koji je izazvao veliko interesovanje u Italiji.

ni najbolji italijanski i srpski filmovi nastali protekle sezone.

Između ostalog, biće prikazan film Amore ai tempi di Sh.Rek (Ljubav u doba Sh.Rek-a), koji je izazvao veliko interesovanje u Italiji. 

Film govori o tri para koji počinju da prate eksperimentalnu terapiju pod nazivom “Shake Record”.

Reč je o terapiji koja je razvijena sedamdesetih godina, ali nikada nije isprobana.

Zahvaljujući novim tehnologijama, danas je moguće sprovesti ovu terapiju za parove pomoću elektronskih narukvica koje omogućavaju praćenje fizioloških podataka pacijenata i, uz pojedinačne razgovore i razgovore u paru.

Takođe, terapeutu pomaže u određivanju toka terapije.

Cilj terapije je da pomogne pacijentu da ponovo pronađe sebe unutar para, a istovremeno i da stvori dva zdrava i svesna pojedinca.

Posle projekcije filma, u Italiji su pokrenute spontane inicijative parova koji su izrazili želju da isprobaju ovu terapiju.

Iako je reč o filmskoj fikciji, terapija deluje i u stvarnosti. Parovi su 23. septembra u Beogradu pozvani na projekciju filma, najavili su organizatori.

Izvor: RTS.rs