Film “Ajvar” najbolji na Festivalu scenarija!

Film u kojem Sergej Trifunović i Nataša Ninković igraju zavađeni bračni par iz dijaspore osvojio nagradu u Vrnjačkoj Banji, javljaju “Novosti”.

U konkurenciji 14 domaćih igranih filmova, snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film “Ajvar”, koji su napisale Ana Marija Rosi i Maja Todorović – najbolji je na ovogodišnjem, 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

“Melodramski intonirana priča, napisana i ostvarena van stereotipa i klišea, pokazuje nam svež i originalan način kraja jedne ljubavi,” obrazložio je svoju odluku festivalski žiri, koji su sačinjavali Biljana Maksić, Milan Nikodijević i Đorđe Milosavljević, prošlogodišnji pobednik sa filmom “Izgrednici”.

Pogledajte “Ajvar”!

Drugu nagradu žiri je dodelio Milošu Avramoviću i Petru Mihajloviću za scenario filma “Južni vetar”, dok je treća nagrada pripala filmu “Delirijum tremens”, čiji scenario i režiju potpisuje Goran Marković, prenose “Večernje novosti“.

Žiri, koji su činili novinari i filmski kritičari, nagradu za najbolji scenario takođe je dodelio Ani Mariji Rosi i Maji Todorović za njihovo debitantsko ostvarenje – “Ajvar”.

Specijalno priznanje 43. festivala filmskog scenarija, otišlo je u ruke Milovana Vitezovića, Petra Ristovskog i Vladimira Ćosića za scenario filma “Kralj Petar Prvi”, koji “na autentičan i upečatljiv način oslikava jedan od najtežih trenutaka u srpskoj istoriji, vešto govoreći o tragediji Srbije u Prvom svetskom ratu kroz tragičnu sudbinu mladića ratnika”.

Žiri grada domaćina repliku rimskog zlatnika dodelio je Lazaru Ristovskom, za doprinos afirmaciji i promociji vrnjačkog Festivala filmskog scenarija.

Izvor: Mondo