Filmski spektakl koji je proteklog vikenda zaradio 253 miliona dolara u SAD

Najnoviji film o pustolovinama čoveka-pauka, “Spider-Man: No Way Home”, ostvario je treći najbolji rezultat svih vremena u Severnoj Americi, zaradivši za vikend 253 miliona dolara, pokazuje privremena procena specijalizovane agencije “Exhibitor Relations” objavljena u nedelju.

Ovaj film, koji su s nestrpljenjem iščekivali Holivud i filmska industrija, pretekli su samo “Avengers: Endgame” (357 miliona dolara) i “Avengers: Infinity War” (258 miliona) u analima najgledanijih filmova u Sjedinjenim Državama i u Kanadi, navodi internet stranica “Box Office Mojo”.

Ovo je ujedno i najgledaniji film studija Sony, piše Deadline.

“Spider-Man: No Way Home” je treći film u kome popularnog čoveka-pauka glumi Britanac Tom Holand. I prošle epizode u kojima su crveni kostim nosili Tobi Megvajer i Endru Garfield, doživeli su rekordnu gledanost u bioskopima.

Priča je nastavak dela “Far from home” iz 2019. godine, sa Spajdermenom čiji pravi identitet, Petera Parkera, javno otkriva opaki Misterio. Srednjoškolac očajnički pokušava da ponovo postane anoniman uz pomoć drugog Marvelovog lika, Dr. Strejndža koga glumi Benedikt Kumberač.

Izvor: b92.net