Fulam na bod od Premijer Lige

U engleskom Čempionšipu takmičenje se privodi kraju, a kao i uvek trka za Premijer ligu je više nego zanimljiva.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Za nekoliko nedelja završava se najjača druga liga na svetu, ostalo je da se odigraju još četiri kola, kao i zaostale utakmice koje su bile odložene zvog situacije sa korona virusom

Skoro sve utakmice 43. kola Čempionšipa biće odigrane u ponedeljak, osim jedne – utakmice Fulama i Prestona.

Trenutno stanje na tabeli je takvo da Fulam drži prvo mesto sa 83 boda i potrebna mu je samo bod da bi matematički osigurao povratak u Premijer ligu.

Predvođen najboljim strelcem Čempionšipa Aleksandrom Mitrovićem, londonski klub će za to imati priliku već u utorak od 20:45 kada na svom Krejven Kotidžu dočekuju ekipu Prestona.

Na drugoj poziciji, koja takođe vodi direktno u Premijer ligu se trenutno nalazi ekipa Bornmuta sa 74 boda, ali i utakmicom manje od Fulama. Bornmut je ove sezone do sada odigra 40 utakmica, a najveći deo ekipa u Čempionšipu ima 42 kola iza sebe.

Nakon Bornmuta, slede Hadersflid sa 70, zatim Luton sa 68, Notingem Forest sa 67 i Šefild Junajted sa 65 bodova.

Ove četiri ekipe se nalaze na pozicijama koje vode u doigravanje, iz koga samo jedna ekipa moće da obezbedi promociju. Od ove 4 ekipe Notingem Forest ima dve utakmice zaostatka, odnosno 40 odigranih kola.

Prvi ispod crte, odnosno van pozicija koje vode u Premijer ligu, odnosno doigravanje, nalazi se Midlzbro sa 63 boda, ali i jednom utakmicom zaostatka.

Koliko je situacija zanimljiva pokazuje i podatak da je razlika između Šefild Junajteda koji se nalazi na 6. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje i 12. ekipe na tabeli, Kvins Park Rendžersa svega 5 bodova!

U zoni ispadanja se trenutno nalaze Derbi i Piterboro sa po 31 bodom, i Barnsli, koji ima bod manje i utakmicu manje u odnosu na ove dve ekipe. Derbiju je inače oduzet 21 bod zbog finansijskih problema i to je glavni razlog zašto se nalaze u zoni ispadanja.

Za sve tri ekipe je situacija jako teška, budući da prvo mesto izvan zone ispadanja zauzima Reding koji ima 40 bodova. Takođe, i Redingu su oduzeti bodovi. Odlukom saveza ova ekipa je ostala bez 6 bodova.

Ove tri ekipe su već viđenje sa ispadanje u Ligu 1, dok će borba za doigravanje i ulazak u Premijer ligu biti izuzetno zanimljiva.

Izvor: b92.net