Godfri: Članstvo Srbije u EU je interes SAD

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri danas je na sastanku sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Žarkom Obradovićem izjavio da je interes Vašingtona članstvo Srbije u EU i da će SAD nastaviti da joj pružaju podršku u procesu pristupanja Uniji.

Godfri je rekao da bi članstvo Srbije u EU dodatno doprinelo stabilnosti u regionu, prosperitetu i ekonomskom rastu, saopštila je Skupština Srbije.

On je izrazio očekivanje da će se sporazumi koji se odnose na saradnju Srbije i SAD, pre svega Sporazum o nauci i tehnologiji i Sporazum o podsticanju investicija, uskoro naći u skupštinskoj proceduri i biti predmet ratifikacije Skupštine Srbije, navodi se.

Američki ambasador je ponovio da promena administracije u Vašingtonu neće uticati na sprovodjenje vašingtonskog sporazuma Srbije i Kosova.

Obradović je rekao da odnosi dve zemlje idu uzlaznom linijom, da je saradnja sve bolja, i dodao da je za Srbiju “izuzetno važno” da u SAD ima saradnika i prijatelja, navodi se u saopštenju.

Ukazao je, kako se dodaje, na značaj sporazuma Srbije i Kosova iz Bele kuće, i dodao da njegovo sprovodjenje doprinosi regionalnoj i ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: beta.rs