Građani moraju da znaju ide li BiH u NATO ili ne

“Mislim da bi bilo loše da se jednog dana probudimo i osvanemo u NATO-u. Mislim da građani Republike Srpske to ne zaslužuju”, kaže lider SDS-a Mirko Šarović.

Mladi SDS-a sutra u 12 časova u centru Banjaluke pokrenuće potpisivanje peticije za podršku inicijativi da se dokument “Program reformi BiH” koji je usvojilo Predsedništvo BiH 19. novembra odmah objavi i da, pre slanja u sedište NATO-a, o tom dokumentu svoje mišljenje da Narodna skupština RS.

Peticija će od sutra biti potpisivana u svim mestima u Srpskoj, a predsednik SDS-a Mirko Šarović poručio je da svi građani imaju pravo da znaju šta su potpisali Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, pre nego što svoj dokument pošalju u sedište NATO-a u Brisel.

“Smatram da o tako važnim pitanjima koja se tiču bezbednosti i vojnog saveza u koji namerava da ide Bosna i Hercegovina, građani Republike Srpske moraju da budu upoznati. O tome mora da se pita svaki građanin Republike Srpske, bez obzira na njegovu političku orijentaciju. Taj dokument ne treba da se krije, ne treba da bude zaključan u nekom sefu. O tako važnom nacionalnom pitanju uvek treba da se pitaju građani na referendumu”, rekao je Šarović.

Predsednik SDS-a je ukazao na opasnost ako se ovako važan dokument krije od javnosti. 

“Mislim da bi bilo loše da se jednog dana probudimo i osvanemo u NATO-u. Mislim da građani Republike Srpske to ne zaslužuju”, kaže Šarović.

On je rekao da kao predsednik Srpske demokratske stranke podržava inicijativu mladih SDS-a.

“Biću jedan od potpisnika i verujem da će rezultati za nekoliko dana pokazati da veliki broj građana misli ono što i poručuje omladina SDS-a – Ja imam pravo da znam”, rekao je Šarović. 

Izvor: rtvbn.com