Grčki ministar Teoharis: Srbi će moći u Grčku već od aprila

Grčki ministar turizma Haris Teoharis najavio je danas da Grčka planira probno otvaranje sezone u aprilu za građane odabranih zemalja sa visokom stopom vakcinacije, među kojima je i Srbija.

Teoharis, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Beogradu, potvrdio je u razgovoru za Tanjug da će Grčka otvoriti granice za većinu zemalja sredinom maja.

„Kao što smo najavili, sezona će početi 14. maja za većinu zemalja, za građane koji su vakcinisani, imaju negativan test ili su preležali kovid-19”, rekao je grčki ministar.

Ipak, najavljuje otvaranje probne sezone i pre tog datuma.

„Imamo plan da probna sezona počne u aprilu, pre Uskrsa za nekoliko odabranih zemalja sa visokom stopom vakcinacije, a Srbija je jedna od njih”, izjavio je Teoharis.

Dodaje da još uvek ne može da govori o datumu jer dosta toga zavisi od zdravstvene situacije u aprilu, ali da su grčke vlasti prilično uverene da mogu početi otvaranje u drugoj polovini aprila.

Prema Teoharisovim rečima, u probnoj sezoni biće otvorena dva prelaza preko Bugarske, dok će od 14. maja biti aktivan i prelaz Evzoni preko Severne Makedonije.

Izvor: politika.rs