Hilari Klinton podržala Bajdena

Hilari Klinton je objavila danas da pruža podršku još nezvaničnom predsedničkom kandidatu demokrata Džou Bajdenu za novembarske izbore za predsednika SAD.

“Želim da dodam svoj glas svim onim koji vas podržavaju da budete naš predsednik”, rekla je bivša državna sekretarka koja je izgubila predsedničku trku 2016. protiv aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

Bajden će biti protivkandidat republikancu Trampu, na izborima 3. novembra.

“Pomislite samo na to kakva bi bila razlika da sada imamo predsednika koji ne samo da sluša nauku, stavlja činjenice ispred fikcije već takođe koji nas okuplja. Pomislite samo kako bi bilo kada bi imali pravog predsednika a ne samo čovjka koji igra predsednika na televiziji”, rekla je Klinton, ne pominjući Trampa imenom.

Ona je objavila svoju podršku tokom virtuelnog okruglog stola koji je Bajden organizovao na temu koronavirusa i njegovog uticaja na žene.

Američki mediji su ranije danas najavili da će ona podržati Bajdena i da je otkrila da je ona “gost iznenađenja” na današnjem virtuelnom skupu.

Klinton je rekla da se Bajden koji je bio potpredsednik SAD i senator u šest mandata “priprema za ovaj trenutak celog svog života”.

“Ovo je trenutak kada nam je potreban lider, predsednik kao Džo Bajden”, rekla je Hilari Klinton.

Sedamdesetsedmogodišnji Džo Bajden će zvanično biti proglašen predsedničkim kandidatom demokrata na konvenciji stranke, pomerenoj za avgust zbog koronavirusa.

Više od 2.500 članova Kongresa i istaknutih ličnosti već su podržali Bajdenovu kandidaturu, naveo je njegov štab, na čelu sa bivšim predsednikom Barakom Obamom, i dvoje njegovih bivših rivala Bernija Sandersa i Elizabet Voren.

Izvor: vijesti.me