Hrana koju treba izbegavati u kombinaciji sa alkoholom

Možda mislite da malo alkohola povremeno neće napraviti nikakvu štetu. To baš i nije potpuno tačno, jer postoji jedna bitna stavka, a to je – hrana koju jedete dok pijete alkohol i njena količina. Ispijanje alkohola na prazan želudac ili konzumiranje pogrešne hrane može dovesti do toga da se više napijete i osećate gore. Takođe, telo zbog alkohola može da dehidrira, a dehidracija je i glavni uzrok glavobolje koju osećate idućeg jutra, piše Pink Villa. Evo koju hranu treba da izbjegavate uz alkohol: 

Mečni proizvodi

Ako vam je muka od alkohola, želudac se iritira, a mlečni proizvodi to mogu samo pogoršati. Nemojte piti mleko pre ili nakon alkohola. 

Pica

Nažalost, pica se nikako ne slaže s alkoholom. Najviše zbog sira koji sadrži, a može i poremetiti sistem za varenje pogotovo ako je jedete kasno naveče. 

Tamna čokolada

Iako mala količina tamne čokolade dobro utiče na zdravlje, trebalo bi je izbegavati u kombinaciji s alkoholom. Kofein, masti i kakao u čokoladi mogu dovesti do stomačnih tegoba.

Jako slana hrana

Izbegavajte hranu koja sadrži puno soli – dovešće do dehidracije, a onda imate potrebu da pijete još više, uglavnom alkohol. Znate do čega vodi previše alkohola. Baš kao i preslane namirnice, izbegavajte i jako ljutu hranu. Ona može iritirati želudac i creva i dovesti do probavnih smetnji. 

Pržena hrana

Da, odlično ide uz alkohol, ali takođe sadrži puno soli i masti. Idućeg jutra mogli bi da osećate mučninu.

Izvor: Vijesti.me