Igraće se EURO sa navijačima na stadionima

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin se nada da će se Eropsko prvenstvo koje je zbog pandemije koronavirusa odloženo za sledeću godinu održati u istom formatu i uz prisustvo gledalaca na stadionima.

“Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO 2020, koje je pomereno za 2021. trebalo bi da se održi s navijačima i bez promene formata u 12 evropskih gradova”, izjavio je u četvrtak Čeferin u razgovoru za agenciju AFP.

“Možda ono što nam se čini čudnim danas to ne bude u decembru ili januaru. Imamo još vremena za razmišljanje o tome. Trenutno, zadržavamo isti format i nadamo se i mislimo da ćemo imati gledaoce na stadionima”, dodao je Čeferin.

EURO 2020. je trebalo da se održi u junu i julu u 12 različitih gradova Evrope, ali je pandemija koronavirusa prisilila Uefu da ga pomeri za godinu.

Zahvaljujući tome omogućeno je da se nacionalna prvenstva završe do kraja leta iza zatvorenih vrata, kao i Liga šampiona i Liga Evrope, nakon što su sva takmičenja bila suspendovana od marta do juna.

Čeferin je napomenuo kako se ne postavlja pitanje o održavanju EURA iza zatvorenih vrata sledeće godine iako, osim Francuske gde je dopušteno da na stadionima bude do 5.000 gledatelja, većina evropskih zemalja organizuje utakmice bez publike.

“Ne želim da pričam o odsustvu navijača ili o ograničenom broju. Želim da budem optimista, da šaljem pozitivnu energiju i mislim stvarno da ćemo imati gledaoce na stadionima. Ako se to pokaže nemogućim, o tome ćemo razgovarati u datom trenutku”, dodao je.

“Ali, iskreno mislim da će se stvari normalizovati pre sledeće godine”, zaključio je.

Izvor: vijesti.me