Isključivanje mikrofona – novo pravilo u poslednjem TV duelu Trampa i Bajdena

Nova pravila za poslednju rundu predizborne TV debate Tramp-Bajden, tako bi u najkraćim crtama mogla da se opiše inovacija u studiju koju je zahtevala Komisija za kontrolu predsedničkih izbora SAD.

Komisija je saopštila da će se isključivati mikrofon kandidatu koji nije dobio reč voditelja kako bi onaj drugi mogao da u dva minuta odgovori bez ometanja na postavljeno pitanje.

Oba predsednička kandidata pristala su da učestvuju prekosutra u poslednjem predizbornom televizijskom sučeljavanju u gradu Nešvilu u Tenesiju, ali je samo štab Donalda Trampa izrazio nezadovoljstvo zbog uvođenja novih pravila u debatni TV program.

Ova inovacija je uvedena jer Tramp tokom prethodne emisije neprekidno upadao u reč i prekidao i svog demokratskog suparnika i voditelja emisije, što je izazvalo oštre kritike javnosti, preneo je Tanjug.

„Smatram da nije fer što su promenili teme i što ćemo imati pristrasnog voditelja u studiju, ali ja ću učestvovati u TV debati”, izjavio je Tramp i dodao da će se testirati na koronavirus pre sledeće debate.

Tramp je 2. oktobra objavio da je pozitivan na kovid-19 i odbio je da kaže kada je poslednji put bio negativan pre prethodne debate održane 29. septembra.

Lekar Bele kuće Šon Konli saopštio je 12. oktobra da je predsednik bio negativan na testu nekoliko dana za redom.

Izvor: politika.rs