Jedan meč za titulu

Predsednik Lacija Klaudio Lotito rekao je danas da bi prihvatio plej-of utakmicu protiv Juventusa kako bi se odlučilo o šampionu Serije A, ukoliko sezona ne bude nastavljena.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je 9. marta zbog pandemije koronavirusa, a Juventus je prvi na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Lacija. Italijanska Vlada sinoć je saopštila da sportisti mogu da počnu sa individualnim treninzima 4. maja, a da grupni treninzi mogu početi 18. maja.

Ideja o plej-ofu pominje se u slučaju da se ne odigraju preostale utakmice.

“Prihvatio bih plej-of za skudeto, ali nikada se o tome nisam pitao. Na neki način nam ne bi išao u korist novi početak. Mi smo napravili izbor, pošto nismo mogli da igramo na tri fronta žrtvovali smo Ligu Evrope, pošto nam je zbog tajminga i transfera to bilo nezgodno takmičenje. Tako smo mogli da igramo jednom nedeljno dok su ostali igrali po dva puta, pa bismo mi sad izgubili tu prednost. Ali, mislim na interese svih 20 klubova”, rekao je Lotito za Republiku.

“Danas imamo bod manje od Juventusa. U prvom delu smo pobedili Juventus sa 3:1 i ponovo u Superkupu (3:1) i imamo još jednu utakmicu u Seriji A. Da budemo pošteni, ekipa poput Intera koja ima osam bodova manje od nas, ili Atalanta koja ima 14 bodova manje, recite mi da li i oni treba da učestvuju”, dodao je predsednik rimskog tima.

On je rekao da veruje da bi njegov klub mogao da se nosi sa strogim ograničenjima potrebnim za nastavak takmičenja zbog resursa koje ima na raspolaganju.

“Već imam briseve i serološke testove, imam i maske. U trening centru Formelo imam kardiologa, internistu, otorinolaringologa i urologa. Mogu odmah da obavim sanitetske mere pošto moja kompanija radi sa bolnicama”, naveo je Lotito.

Izvor: vijesti.me