Jedan od glavnih glumaca “Peaky blindersa” otkrio zašto je napustio seriju

Krajem marta je počela da se emituje šesta sezona popularne serije “Peaky blinders”, a tek sada se saznalo zašto je Džon Kol, koji je glumio Džona Šelbija napustio ovaj projekat.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Džo Kol glumio je Džona Šelbija u gangsterskoj dramskoj seriji smeštenoj na ulice Birmingema 1920-ih.

Marfi glumi glavnog lika, Tomija Šalbija u popularnoj kriminalističkoj drami, čiju šestu sezonu upravo emituje BBC. Džo je za Metro rekao:

“Sa “Peaky Blindersima” nikad nisam izašao iz okvira. To je stvarno bio Kilijanov šou, nisam više želeo da budem deo toga”, rekao je on.

Ipak, Kol nije odustao od gangsterskih serija. Pošto je pročitao sinopsis i prvu epizodu serije “Gangs of London”, shvatio je da bi to moglo biti nešto posebno i odlučio da se prijavi za ulogu glavnog lika Šona koji je u potrazi za ljudima koji su ubili njegovog oca, narkobosa Fina Valasa.

Proveo sam poslednjih nekoliko godina odbijajući serije povezane s bandama jer kada jedna takva serija dobro prođe, nudi vam se dosta sličnih serija. Zapravo sam odlučio da napustim “Peaky Blinders” jer sam želeo da istražim nove puteve, nove likove i nove priče – rekao je glumac.

Za razliku od “Peaky Blindersa””, Džo je priznao da seriju “Gangs Of London” vidi kao priliku da pokaže šta on i ostatak glumačke ekipe mogu da učine.

Izvor: b92.net